Pilates


Pilates

Pilates A intervinguts i finals del segle XX Joseph Pilates, fisioterapeuta, va desenvolupar un mètode basat en el control muscular (consciència corporal), la correcció postural, el control d'abdominals i respiració, i els estiraments assistits.

El resultat va ser sorprenent, ja que els seus pacients (majoritàriament soldats ferits o mutilats de la segona guerra mundial) milloraven de forma notable la seva força, elasticitat, coordinació i en definitiva la seva qualitat de vida

Posteriorment va perfeccionar el seu mètode Pilates a New York, al costat de la seva dona descrivint un gran nombre d'exercicis i construint una sèrie de màquines per desenvolupar-los de manera més progressiva i analítica.

Finalment, en els últims 15 anys aquest mètode s'ha popularitzat de forma paorosa a tot el món. Certament, el Pilates, és un mètode eficaç per a persones de tot tipus de nivell, per a la higiene postural i la coordinació neuromotriz, un dels aspectes més íntimament relacionats amb el benestar i la salut física (Wellness).